Dublin.no - Dublin guide, råd, tips, billig hotell i Dublin, billig fly til Dublin m.m.
Dublin.no forside | Billig hotell | Billige flybilletter | Severdigheter | Shopping | Dublin kart | Uteliv | Fakta om Dublin | Været i Dublin | Hva skjer?
   
Dublin Uteliv - Dublin by night...
   
 
Kjenn at du lever i Dublin - la deg rive med av stemningen!
 

 

Ut på byen i Dublin

Vil du "ut på livet" har du definitivt kommet til riktig by i Dublin. Byen har et sydende natteliv, og mulighet for en vellykket helaften bestående av god mat, en Guinness eller to i en ekte irsk pub og en svingom på dansegulvet om du ønsker det.

Dublin kan skilte med utrolige 2000 puber, 50 nattklubber og flere hypertrendy utesteder med høy kjendis-faktor. Dette gjør byen til et party-sted som tiltrekker seg ungdom fra hele Europa! Men om du liker det litt roligere, fortvil ikke; du har hundrevis av rolige, sjarmerende irske puber med fantastisk atmosfære å velge blant.

 
Temple bar: Temple bar er et område sentralt i bykjerne i Dublin som syder av liv hver kveld. Her finner du ca 25 barer og over 70 restauranter side om side. Temple bar tiltrekker seg i tillegg til Dublins befolkning og studenter og så festglade turister fra hele Europa, og det sier seg selv at dette skaper en svært høy stemning. Dette er definitivt stedet for å se og bli sett!
 
Grafton Street: Synes du utrigningene blir litt lave og stemningen litt for vill i Temple bar? Grafton Street er et annet yndet område for en tur på byen i Dublin. Også her er det høy stemning på de mange utestedene, men klientellet er et litt annet enn i Temple Bar-området.  
   

Hvilken pub skal jeg velge?

Generelt sett kan vi si at du ikke bør bli for forelseket i en pub i Dublin. Ta heller på pub-til-pub-skoene og opplev mangfoldet. Likevel rekker du ikke å beøke en brøkdel av byens 2000 puber, så noen prioriteringer må du ta.

Aftenposten har gjort noe så fornuftig som å ta en skikkelig pub-runde i Dublin, for å finne de beste pubene for deg. De anbefaler følgede puber:

The Stag's Head (1 Dame Court)

The Long Hall (51 South Great George's Street)

The Palace (21 Fleet Street)

Kehoe's (9 South Anne Street)

Grogans (15 South William Street)

McDaids (3 Harry Street)

The Brazen Head (20 Lower Bridge Street)

The Cobblestone (77 King St. North)

Hughes's (19 Chancery Street)

O'Donoghue's (15 Merrion Row)

Doheny and Nesbitt (5 Baggot Street Lower)

Mulligan's (8 Poolbeg Street)

Hartigan's (Lower Leeson Street)

For å se en ytterligere beskrivelse av de anbefalte pubene, anbefaler vi Aftenposten artikkel.

 
   
 
 
Spar penger med Dublin.no:

Dublin.no - din guide til Dublin. Tips og råd om Dublin, billig hotell, billig fly m.m.

 
 
Billig hotell i Dublin Dublin.no hjelper deg med å finne billig hotell i Dublin. Her er det penger å spare! Og husk; for hver krone spart her, jo mer har du å rutte med til en tur "ut på livet" i pulserende Dublin!
   
Billige flybilletter til Dublin Det er bare et par timers flytur til Dublin og byens opplevelser, men prisforskjellene store. Vi hjelper deg å finne de billigste flybillettene til Dublin her!
 

 

   
     
     

Enda en side fra MG.no! Fotos: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum