Dublin.no - Dublin guide, råd, tips, billig hotell i Dublin, billig fly til Dublin m.m.
Dublin.no forside | Billig hotell | Billige flybilletter | Severdigheter | Shopping | Dublin kart | Uteliv | Fakta om Dublin | Været i Dublin | Hva skjer?
   
Dublin Shopping - shopping i Dublin Riga shopping - shopping i Riga
   
 
Shopping i Dublin - gjør et godt kjøp...
Selv om hovedgrunnen for de fleste for å Dra til Dublin ikke er shopping, er også byen en utmerket plass for dette. Prisnivået er imidlertid ca likt som i Norge, men utvalget er svært bra. Så muligheten er absolutt tilstede for å gjøre noen kupp her...
 

 

Åpningstider:

Den generelle åpningstiden for butikker i Dublin sentrum er fra kl 09.30 til kl 18 mandag til lørdag.

Noen butikker har langåpent til 20 om torsdager og fredager. Søndager er de fleste stengt, mens noen har åpent mellom 14 og 18.

Shoppingsenter har som regel noe lenger åpningstider.

 
Prisnivå:
Prisnivået i Dublin er ca som i Norge. Det er derfor begrenset hvor mye det er å spare økonomisk på å handle i Dublin.
 
Handlegater/områder: De mest kjente hanlegatene i Dublin er Grafton Street med tilhørende sidegater (sørsiden av elven), O'Connell Street og gågaten Henry Street (begge på nordsiden).
 

Kjøpesenter: Vil du sette av litt tid av Dublin-oppholdet ditt til shopping i kjøpesenter, kan du prøve disse:

St Stephen's Green Shopping Centre; det meste av kleskjeder, supermarkeder, sportsbutikker og parfymerier. Mange internasjonale kjeder. De mer eksklusive designerbutikkene holder til hos

Brown Thomas i Grafton Street 92; eksklusive designerbutikker.

Penney's i Mary Street eller O'Connell Street; lavpris klær

 
   
Momsrefusjon: Husk at du har mulighet til å få momsrefusjon for varer kjøpt i Irland ved utreise fra landet. For å få refusjon, må det fylles ut et skjema i butikken når varene handles. Vær oppmerksom på at ikke alle butikker tilbyr denne tjenesten, så sjekk før du skal handle noe kostbart. Videre fremgangsmåte for refusjon finnes i informasjonsbrysjyrer i de fleste butikker.  
   
Lokale varer / suvernirer: Når et gjelder lokale produkter og souvernirer, går det mye i diverse Guinness og Whiskey-produkter. Men også ulike keramikk-produkter og strikkede gensere/ulltøy kan også være gode kjøp i Dublin.  
 
Spar penger med Dublin.no:

Dublin.no - din guide til Dublin. Tips og råd om Dublin, billig hotell, billig fly m.m.

 
 
Billig hotell i Dublin Dublin.no hjelper deg med å finne billig hotell i Dublin. Her er det penger å spare! Og husk; for hver krone spart her, jo mer har du å rutte med til en tur "ut på livet" i pulserende Dublin!
   
Billige flybilletter til Dublin Det er bare et par timers flytur til Dublin og byens opplevelser, men prisforskjellene store. Vi hjelper deg å finne de billigste flybillettene til Dublin her!
 

 

 
   

Enda en side fra MG.no! Fotos: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum