Dublin.no - Dublin guide, råd, tips, billig hotell i Dublin, billig fly til Dublin m.m.
Dublin.no forside | Billig hotell | Billige flybilletter | Severdigheter | Shopping | Dublin kart | Uteliv | Fakta om Dublin | Været i Dublin | Hva skjer?
   
Dublin attraksjoner - severdigheter i Dublin
   
Vi viser vei til turistattraksjoner i Dublin...
Dublin er mer enn bare fantastisk stemning og unike, irske puber. OK, pubene kan defineres som en turistattraksjon i seg selv i Dublin, men byen har også mer å by på. Vi gir deg noen tips her:
 
  Dublin Castle:

The Dublin Castle er en storslått turistattraksjon. Slottet er bygd på 1200-tallet, og har har vært av sentral betydning i Dublins historie. For pris, åpningstider, og veibeskrivelse, sjekk Dublin Castle sine nettsider.

 
Guinness Museum:
Besøk Guinness-bryggeriet! Museet gir rundtur og forteller historen bak det legendariske Guinness ølet. Og det er ingen fare for å gå hjem herfra med magen tom. Museet har nemlig egen pub med live musikk. Hvem sa at museer er kjedelige? Besøk hjemmesiden til Guinness Storehouse.
 
Old Jameson Distillery: Likte du det forrige "museet", vil nok også denne attralsjonen falle i smak. Old Jameson Distillery er et whiskydestilleri i hjertet av Dublin hvor man kan følge med på hvordan produksjonen foregår. Besøk hjemmesiden her.
 
Phoenix Park: Hva med en "walk in the park"? Phoenix Park (øst-nordøst i byen) er en stor park med gressletter innimellom eiketrær og få bilveier. Parken er omhegnet av en 16 km lang mur, og har frittgående rådyr. Den er en av Europas største innhegnede parker, og er større enn både Hyde Park i London og Central Park i New York. Dublin Zoo og residensen til USAs ambassadør ligger i parken. Det sies å være en opplevelse å leie hest og se parken fra hesteryggen.
   
Trinity College: Om du er interessert i bøker og litteratur er Trinity College noe for deg. Det prestisjetunge Universitetet ble grunnlagt i 1592, og dets bibliotek rommer over en halv million trykte bøker og over 2 000 håndskrifter. Den største skatten i biblioteket er Kellsboken (Book of Kells), som er en illuminert håndskrift av Evangeliene, antagelig fra 8. århundre.  
   
Tollbygningen: Tollbygningen i Dublin regnes av mange som byens fineste bygning. Den ble tegnet av James Gandon, og fullført i 1791. Den brant under borgerkrigen i 1921, men er megent pent restaurert.  
   

St. Patricks katedral: St. Patricks katedral ble grunnlagt i 1190. Katedralen er den lengste kirken på Irland, med en indre lengde på underkant av 100 meter. Katedralen rommer mange historiske minnesmerker og gravmonumenter.

 
 
 
 
Spar penger med Dublin.no:

Dublin.no - din guide til Dublin. Tips og råd om Dublin, billig hotell, billig fly m.m.

 
 
Billig hotell i Dublin Dublin.no hjelper deg med å finne billig hotell i Dublin. Her er det penger å spare! Og husk; for hver krone spart her, jo mer har du å rutte med til en tur "ut på livet" i pulserende Dublin!
   
Billige flybilletter til Dublin Det er bare et par timers flytur til Dublin og byens opplevelser, men prisforskjellene store. Vi hjelper deg å finne de billigste flybillettene til Dublin her!
 

 

   
     
     

Enda en side fra MG.no! Fotos: Dreamstime

Utgiver: Martin Granum